Candidatul Ideal
Descrierea jobului
Acest proces de selecție se derulează în conformitate cu prevederile Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.111/2016, cu modificările și completările ulterioare (denumită în continuare O.U.G. nr.109/2011) și cu cele ale Hotărârii Guvernului nr. 639/2023 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (denumită în continuare H.G. nr. 639/2023).
CONDIȚII CARE TREBUIE ÎNTRUNITE DE CANDIDAȚI
Candidații pentru toate posturile de membru în Consiliul de administrație trebuie să întrunească în mod obligatoriu și cumulativ, următoarele condiții:
a) cunosc foarte bine limba română (scris și vorbit);
b) calitatea de membru în Consiliul de administrație al societății pentru care au aplicat, nu este de natură a atrage o stare de incompatibilitate sau conflict de interese;
c) nu se află în niciuna dintre situațiile prevăzute la art. 12 alin. (3), art. 30 alin. (9) și art. 36 alin. (7) din O.U.G. nr. 109/2011;
d) nu se află în niciuna dintre situațiile prevăzute la art. 4 din O.U.G. nr 109/2011;
e) nu se află în situația prevăzută la art.169, alin.(10) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare;
f) au capacitate deplină de exercițiu;
g) sunt apți din punct de vedere medical;
h) nu se afla în perioada de interdicție de 3 ani de a exercita o funcție publică din cele prevăzute de art. 1 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, cu modificările și completările ulterioare;
i) îndeplinesc standardele de integritate necesare obținerii certificatului ORNISS la nivelul solicitat de societate (Legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, ale Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 585/2002, şi ale Normelor privind protecţia informaţiilor clasificate ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 353/2002);
j) au studii superioare și experiență în domeniul științelor inginerești, economice, sociale, juridice sau în domeniul de activitate al societății de cel puţin 7 ani;
k) au experiență în conducerea societăților sau regiilor autonome; l) îndeplinesc toate condițiile și criteriile prevăzute în O.U.G. nr. 109/2011 şi în H.G. nr. 639/2023.
CONDIȚII SPECIFICE CARE TREBUIE ÎNTRUNITE DE CANDIDAȚI:
ADMINISTRATOR A (1 post): Pentru postul de membru în Consiliul de administrație autorizat ca auditor financiar și înregistrat în Registrul public electronic de către autoritatea competentă din România, din alt stat membru, 2 din Spațiul Economic European sau din Elveția sau care deține experiență de cel puțin 3 ani în audit statutar dobândită prin participarea la misiuni de audit statutar în România sau în cadrul comitetelor de audit formate la nivelul consiliilor de administrație/supraveghere ale unor societăți/entități de interes public, dovedită cu documente justificative, este necesar: a) să fie autorizat ca auditor financiar și să fie înregistrat în Registrul public electronic de către autoritatea competentă din România, din alt stat membru, din Spațiul Economic European sau din Elveția sau să dețină experiență de cel puțin 3 ani în audit statutar dobândită prin participarea la misiuni de audit statutar în România sau în cadrul comitetelor de audit formate la nivelul consiliilor de administrație/supraveghere ale unor societăți/entități de interes public, dovedită cu documente justificative.
ADMINISTRATOR B (2 posturi): Pentru posturile de membru în Consiliul de administrație cu studii superioare de lunga durata in domeniul științelor inginerești sunt necesare:
a) studii superioare și experiență în domeniul științelor inginerești de cel puţin 7 ani.
ADMINISTRATOR C (2 posturi): Pentru posturile de membru în Consiliul de administrație cu studii superioare sunt necesare:
a) studii superioare și experiență în domeniul ştiinţelor inginereşti, economice, sociale, juridice sau în domeniul de activitate al respectivei întreprinderi publice de cel puţin 7 ani.
CRITERII DE SELECȚIE
Criteriile de selectie sunt diferențiate în următoarele grupe:
Competențe - competențe specifice sectorului de activitate a întreprinderii publice, competențe profesionale de importanță strategică, competențe de guvernanță corporativă, competențe sociale și personale, experiență pe plan local și internațional, competențe și restricții specifice pentru funcționarii publici sau alte categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice, aliniere cu scrisoarea de așteptări;
Trăsături - reputaţie personală şi profesională, integritate, independență, expunere politică, abilități de comunicare interpersonală, viziune;
Alte criterii - rezultatele economico-financiare ale întreprinderilor în care candidatul și-a exercitat mandatul de administrator sau de director, înscrieri în cazierul fiscal și judiciar, egalitate de gen.
Evaluarea candidaților se face prin metoda analizei documentelor din dosarul de candidatură, metoda analizei informațiilor suplimentare față de cele din dosarul de candidatură solicitate de comisa de selecție și nominalizare, în scris, pentru a revizui, îmbunătăți și valida acuratețea punctajului, metoda analizei Declarației de intenție, metoda verificării referințelor oferite de candidați, metoda verificării activității desfășurate anterior de candidați, metoda observării comportamentale a candidaților pe parcursul interviului organizat de Comisia de selecție și nominalizare, prin raportare la Profilul Consiliului de administrație, Profilul Membrilor Consiliului de administrație și prin raportare la indicatorii ce descriu competențele care sunt criterii de selecție a candidaților conform documentelor anterior menționate, metoda integrării rezultatelor analizei Declarațiilor de intenție formulate pe baza Scrisorii de așteptări de către candidați și metoda interviului organizat având în vedere dosarul de candidatură, Profilul candidatului, Profilul consiliului, Declarația de intenție a candidatului.
DEPUNEREA DOSARELOR DE CANDIDATURĂ
În conformitate cu prevederile Regulamentului-Cadru de Organizare și Funcționare al Comisiilor de Selecție și Nominalizare a Candidaților Pentru Postul de Membru în Cadrul Consiliilor de administrație/supraveghere ale Întreprinderilor Publice, aprobat prin Ordinul Președintelui AMEPIP nr.126/12.03.2024 și publicat pe pagina de internet a AMEPIP, dosarul de candidatură se depune până la data-limită de 20.03.2025, ora 16:00, în format letric (pe suport de hârtie) la Registratura Ministerului Energiei, str. Academiei nr. 39-41, Sector 1, București, cod poștal 010013 și, în mod obligatoriu, în format electronic, la adresa instituțională a Comisiei de selecție și nominalizare selectie.nuclearelectricaserv@energie.gov.ro.
Dosarul în format letric - Dosarele de candidatură pe suport de hârtie vor fi depuse în plic închis şi sigilat, pe care se va menționa următorul text: „Candidatură Administrator A, B, sau C al Societății Nuclearelectrica Serv S.R.L. / [Numele şi Prenumele candidatului]”.
Dosarul în format electronic - Dosarele de candidatură în format electronic se transmit la adresa de e-mail selectie.nuclearelectricaserv@energie.gov.ro, cu mențiunea în subiectul mesajului a următorului text: „Candidatura Administrator A, B, sau C al Societății Nuclearelectrica Serv S.R.L. / [Numele şi Prenumele candidatului]”.
Reguli obligatorii pentru depunerea dosarelor de candidatură:
• Mesajele e-mail de depunere a dosarului în format electronic, cât şi documentele ataşate vor trebui să conţină, în mod obligatoriu, numele şi prenumele candidatului (de exemplu „CV Popescu Ion”).
• Formularele F1-F5 și CV-ul din dosarul în format electronic vor fi transmise ca fișier de tip PDF (extensie .pdf), cât și ca fișier editabil (extensie .docx).
• Copiile documentelor solicitate vor fi scanate si transmise ca documente separate, având în titlu tipul documentului, numele și prenumele candidatului – de exemplu ”Diploma licență Popescu Ion” sau ”Extras REGES Popescu Ion”. • Dosarele în format electronic NU vor fi transmise prin aplicații de transfer de fișiere (de ex: WeTransfer sau alte aplicații similare) – în cazul în care dimensiunea dosarului depășește capacitatea mesajului, se vor transmite mai multe mesaje succesive numerotate.
• Dosarele în format electronic vor fi transmise până la aceeași dată și oră stabilite pentru depunerea dosarului de candidatură în format fizic.
• Toate documentele prezentate în dosarul de candidatură vor fi în limba română. Documentele redactate într-o limbă străină se depun în copie certificată, însoțită de traducerea legalizată, efectuată de un traducător autorizat. • Pentru studiile efectuate în străinătate se vor depune echivalările acestora, după caz.
DOCUMENTE NECESARE PENTRU DEPUNEREA CANDIDATURII
Dosarele de candidatură vor conține în mod obligatoriu următoarele documente:
1. Opis documente (numai în dosarul pe suport de hârtie);
2. Curriculum vitae;
3. Adeverință medicală valabilă emisă de medicul de familie;
4. Certificatul de cazier judiciar valabil;
5. Certificatul de cazier fiscal valabil;
6. Copii:
a. Copia actului de identitate;
b. Copia certificatului de căsătorie sau a altor acte, doar în cazul în care numele de pe actele depuse este diferit de cel de pe actul de identitate;
c. Copia diplomei de licenţă sau echivalentă;
d. Copii ale diplomelor de absolvire a alor cicluri de studii universitare (dacă este cazul) – alte programe de licență, programe de master, doctorat, MBA. Nu se vor transmite copii ale diplomelor sau ale certificatelor de participare la programe de formare de scurtă durată;
e. Copii ale documentelor care dovedesc experiența profesională cerută (extras Reges/Revisal, copie carnet de muncă dacă este cazul), contracte de mandat/management, adeverințe eliberate de angajatori, certificat constatator eliberat de ONRC, documente din care să reiasă rezultatele economico-financiare ale întreprinderilor în care candidatul și-a exercitat mandatul de administrator sau de director, documente din care să reiasă ca este autorizat ca auditor financiar și înregistrat în Registrul public electronic de către autoritatea competentă din România, din alt stat membru, din Spațiul Economic European sau din Elveția sau ca deține experiență de cel puțin 3 ani în audit statutar dobândită prin participarea la misiuni de audit statutar în România sau în cadrul comitetelor de audit formate la nivelul consiliilor de administrație/supraveghere ale unor societăți/entități de interes public (daca este cazul), alte documente însușite prin semnătură și ștampilă de emitent care să ateste contribuția directă a candidatului la îmbunătățirea performanțelor financiare ale societăților pe care le-a administrat/ condus, etc.
Formulare:
a. F1 - Cererea de înscriere;
b. F2 - Declarație pe propria răspundere privind conformitatea documentelor şi informațiilor prezentate în dosar, lipsa conflictului de interese şi a situațiilor de incompatibilitate.
c. F3 - Acordul cu privire la obținerea de date în vederea verificării informațiilor.
d. F4 - Consimțământ de prelucrare a datelor cu caracter personal.
e. F5 - Declarația de interese.
Documentele necesare în procesul de recrutare și selecție, precum și modelele de formulare se regăsesc pe site-ul Autorității publice tutelare-Ministerul Energiei (https://energie.gov.ro/ministerul-energiei/, accesând secțiunile Despre noi-GUVERNANȚĂ CORPORATIVĂ ME-Procedură de recrutare și selectare a membrilor consiliului de administrație/supreveghere- Selectia candidaților pentru pozitiile de membri în Consiliul de administrație al Societății Nuclearelectrica Serv S.R.L. – filială a Societății Naționale Nuclearelectrica S.A. și al Societății Nuclearelectrica Serv S.R.L. (https://nuclearelectricaserv.ro/, accesând secțiunile INFORMAȚII PUBLICE-PROCEDURI DE SELECȚIE-Procedura de selecție a candidaților pentru poziția de membri în Consiliul de administrație al Nuclearelectrica Serv S.R.L. 2024).
ALTE INFORMAȚII
a. Comunicarea cu candidaţii: Pe întreg parcursul acestui proces de selecţie, comunicarea cu candidaţii se va face prin mijloace electronice. Lista lungă, lista scurtă şi propunerile de nominalizare au caracter confidenţial şi nu vor fi publicate; rezultatele obţinute de candidaţi pe fiecare din etapele procesului de selecţie le vor fi comunicate acestora individual în modalitaţile descrise mai sus.
b. Protecția datelor personale: Acest proces de recrutare și selecție descris în detaliu mai sus, se va desfășura conform Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.
Informații suplimentare se pot obține la sediul Ministerului Energiei, str. Academiei nr. 39- 41, Sector 1, București, cod poștal 010013, tel. 0374.496.825, 0374.496.821.
Descrierea companiei
Nuclearelectrica SERV SRL este o filială a Societății Naționale Nuclearelectrica SA.
Suntem o companie specializată în oferirea de servicii pentru industria nucleară, înființată la sfârșitul anului 2021 și operaționalizată în anul 2022.
Misiunea noastră este de a furniza servicii de cea mai înaltă calitate, satisfăcând nevoile și depășind așteptările clienților noștri. Ne angajăm să fim inovatori, sustenabili și orientați către rezultate, respectând principiile etice și sociale. Căutăm să dezvoltăm o cultură a excelenței și a creșterii profesionale pentru echipa noastră, promovând un mediu de lucru pozitiv și colaborativ.
Obiectivul Nuclearelectrica SERV este asigurarea serviciilor critice la standarde de excelență pentru Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., devenind astfel un model pentru întreaga industrie.
Nuclearelectrica SERV SRL acordă o atenție deosebită profesionalizării și dezvoltării echipei sale de angajați, oferindu-le un mediu de lucru stabil și adaptat schimbărilor din domeniu. Punem accent major pe formarea profesională a tuturor salariaților și de asigurare a unui nivel înalt de specializare pentru toți profesioniștii ce fac parte din echipa noastră.
Pentru Nuclearelectrica SERV, cultura organizațională are la bază trei valori esențiale:
- siguranță
- progres continuu
- transparență